Google –vapaiden Android-laitteiden määrä kasvussa Venäjällä ja IVY-maissa

Android-käyttöjärjestelmä on suosituin käyttöjärjestelmä älypuhelimissa ja tablet-laitteissa Venäjällä ja IVY–maissa. Laitteiden määrä ja käyttö on voimakkaassa kasvussa ja nopeimmin markkina-alaa kasvattavat niin sanotut Google –vapaat Android-päätelaitteet, kuten esimerkiksi Huawei ja Lenovo-laitteet.

Android-käyttöjärjestelmä on ylivoimaisesti suosituin käyttöjärjestelmä älypuhelimissa ja tablet-laitteissa Venäjällä ja IVY-maissa, kattaen yli 70 % kaikista päätelaitteista. IOS-laitteiden suosiota syö niiden hinta ja alkuperä. Amerikkalaiset tuotteet eivät ole nykyisin korkeimmassa huudossa Venäjällä. Yleisin Android-päätelaite Venäjällä ja IVY-maissa on aasialainen, niin sanottu halvemman tuotekategorian älypuhelin tai tablet–laite.

Google –vapaiden päätelaitteiden yleistyminen Venäjän ja IVY-maiden kuluttajien keskuudessa vahvistaa Yandexin asemaa Googlen kustannuksella. Laitteisiin tulee valmisasennuksena usein Yandexin hakukone ja Yandex.Store –sovelluskauppa Google Playn sijaan. Yandex.Store –sovelluskauppa on asennettu valmiiksi jo ainakin Huawein, Lenovon, Explayn malleihin ja kaikkiin Venäjän suurimman operaattorin Megafonin myymiin Android-laitteisiin.

Tämä tarkoittaa sitä, että tavoittaakseen kuluttajat kasvavilla Venäjän ja IVY-maiden markkinoilla tehokkaasti, on sovelluksia tarjoavan toimijan otettava Yandex ja sen tarjoamat kanavat haltuun niin markkinoinnin, jakelun kuin maksamisen osalta.

Oletko kiinnostunut Venäjän ja IVY-maiden kasvavista mobiilimarkkinoista? Ota yhteyttä, niin katsotaan miten liiketoimintasi saadaan kasvu-uralle Venäjällä.