Onko yrityksesi maksuliikenne Venäjältä vaikeuksissa?

USA:n ja EU:n ja Venäjän Ukrainan kriisin takia toisilleen asettamien pakotteiden ja tuontikieltojen vaikutukset alkavat näkyä myös suomalaisten yritysten liiketoiminnassa. Mediassa on ollut paljon puhetta Venäjän asettaman maataloustuotteiden tuontikiellon vaikutuksista elinkeinon kannattavuuteen.

Pienemmälle huomiolle ovat jääneet pankkisektoriin kohdistuneiden pakotteiden suorat vaikutukset EU:n jäsenmaiden yrityksiin.

Alkuviikosta saimme soiton suomalaisesta pankista, joka ilmoitti, ettei se voi ottaa vastaan venäläisestä pankista tilillemme maksettavaa suoritusta. Kyseinen venäläinen pankki on pakotelistalla ja siksi sen ulkomaanmaksut ovat jumissa.

Maksuliikenteen tyrehtyminen on vakava uhka idänkauppaa harjoittavien yritysten likviditeetille ja pidemmällä aikavälillä myös kannattavuudelle. Suurin osa venäläisistä yrityksistä ja yksityisasiakkaista ei voi tehdä suoria pankkisiirtomaksuja Venäjän ulkopuolelle eivätkä luottokortitkaan toimi. Käteinen on ainoa toimiva maksuväline.

Mikä nyt neuvoksi, jäävätkö venäläisten asiakkaiden maksut saamatta?

Ratkaisu pulmaan on pankkitilin perustaminen Venäjälle. On muistettava, että Venäjällä toimii useita länsimaisia pankkeja, joiden toiminta jatkuu ilman esteitä. Suomalaisten yritysten kannattaa siis perustaa oma tili Venäjälle. Tälle tilille venäläiset asiakkaat voivat maksaa suoritteet Venäjän sisäisinä maksuina. Maksujen kotiuttaminen EU:n alueelle tapahtuu säädettyjen säännösten mukaan.

Pankkitilin perustaminen Venäjälle ei kuitenkaan ole projekti sieltä yksinkertaisemmasta päästä. Jotta tilin voi perustaa, on rekisteröidyttävä ja saatava lupa venäläisiltä viranomaisilta, asioitava virastoissa oikeanlaisten asiakirjojen kanssa. Aika vaikea homma.

Asian voi tehdä myös helpoksi. Anna Mediatalo Toimelias Oy:n perustaa tili yrityksellesi venäläiseen pankkiin. Ainoa asia, mikä yritykseltäsi tällöin vaaditaan, on toimittaa tarvittavat asiakirjat meille Lappeenrantaan. Me huolehdimme loput ja hoidamme prosessin puolestasi. Teemme yhteistyötä luotettavan pohjoismaisen pankin kanssa.

Älä anna pakotteiden haitata liiketoimintaasi, ota yhteyttä meihin!

Kysy lisää:
Katja Tyrisevä
Asiakaspäällikkö
040 484 8561
katja.tyriseva(at)toimelias.fi