Tarjoat luksusta - Näytkö luksuksena asiakkaille?

Yksi matkailuelinkeinon tyypillinen piirre on korkea investointiaste. Matkailupalvelun tarjoaminen vaatii investointeja. Ravintolat, majoitustilat, aktiviteetit ym. ovat toimintoja, jotka eivät synny itsestään. Ne pitää rakentaa. Korkealaatuinen palvelu huomioidaan kuluttajien piirissä ja se nauttii sille ansaitusti kuuluvaa arvostusta.

Venäläisen asiakassegmentin kohdalla korkealuokkaisen palvelun: luksuksen, merkitys korostuu entisestään. Venäläisten asiakkaiden joukossa maksuhalukkuus korkealuokkaisesta palvelusta on huomattavan suuri.

Suomeen ja erityisesti itäiseen Suomeen onkin viime vuosien aikana sijoitettu miljoonia euroja, joiden avulla on rakennettu todella korkealuokkaisia matkailupalveluja. Matkailupalvelut ja fyysinen infrastruktuuri ovat siis kunnossa.

Mutta riittääkö tämä? Löytävätkö oikeat asiakkaat palvelut ja välittyykö palvelun korkea laatu markkinoinnissa?

Kyse on siis brändin rakentamisesta. Aikaisemmin olemme puhuneet asiakaspalvelun merkityksestä yrityksen maineeseen ja sitä kautta brändiin blogimerkinnässä Brändi on tärkeä Venäjällä. Millä muilla tavoilla brändiä voidaan sähköisiin kanaviin rakentaa?

Oleellista on varmistua siitä, että asiakkaat ymmärtävät heille tarkoitetut viestit oikein. Kielen semanttisten merkitysten voimaa ei kannata vähätellä. Olemme hyvin usein törmänneet siihen, että suorat käännökset suomesta venäjän kielelle toitottavat täysin yrityksen brändin vastaista viestiä. Se ei mielestämme ole kovinkaan järkevää. Käytä siis sivustojen sisällöntuotannossa äidinkielenään venäjän kieltä puhuvaa markkinoinnin ammattilaista!

Toisaalta sähköisten kanavien käytön, rakenteen, ulkoasun ja sisällön tulee olla samalla tasolla tarjottavan palvelun kanssa. Ei siis riitä, että itse tuote on kunnossa ja laadukas. Laadun tulee näkyä myös käytetyissä kanavissa.

Sähköisen markkinoinnin luksus ei onneksi ole yhtä kallista kuin luksusmökin rakentaminen, miljoonainvestointeja ei vaadita. Itse asiassa se on hyvinkin edullista. Katso vaikka hinnastostamme!