Hanki yrityksellesi venäläinen .ru –domain

Yrityksen, joka on kiinnostunut Venäjän markkinoista, tulisi hankkia itselleen venäläinen .ru-päätteinen domain. Vaihtoehtoisesti tai .ru-domainin lisäksi kannattaa hankkia myös .su- tai .rf-päätteiset domainit. Nämä ovat myös venäläisiä domainpäätteitä.

Miksi yrityksen tulisi sitten hankkia venäläinen domain?

Ensimmäinen syy liittyy näkyvyyteen venäläisessä Internetissä. Venäläiset hakukoneet suosivat venäläisiä domaineja. Venäjän kieli, alueellinen sijainti ja brändit ovat keskeisiä hakutuloksiin vaikuttavia algoritmeja esimerkiksi Yandexissa.

Toinen syy liittyy domaineilla tehtävään kauppaan. Domainit ovat rahanarvoista tavaraa. Jos omistat Venäjällä huomiota herättävän brändin tai toimit mielenkiintoisella toimialalla, saattaa joku toinen varata yrityksesi, tuotteesi tai palvelusi nimen venäläisellä domainpäätteellä. Mikäli jatkossa haluat kyseessä olevan domainin omaan käyttöösi, saatat joutua maksamaan siitä huomattavan korkeita summia.

Pelottavin skenaario on tietenkin se, että joku toinen taho ryhtyy hyödyntämään yrityksesi tai tuotteesi imagoa omiin tarkoituksiinsa. Sen lisäksi että tämän kaltainen toiminta vie yrityksesi näkyvyyttä, voi se myös suorastaan vahingoittaa toimintaasi Venäjän markkinoilla.

Venäläisen domainin hankkiminen on helpompaa kuin yleisesti luullaan. Siksi siitä ei kannata turhaan maksaa liikaa. Domainin varaaminen onnistuu helposti keneltä tahansa. Esimerkiksi RU- Center on nopea, helppo ja luotettava väylä hankkia venäläinen domain. Palvelu on saatavilla myös englanniksi.

.ru-domain maksaa RU-Centerissä noin 20 euroa vuodelta ja uudelleen ohjaus noin 5 euroa. RU-Centerissä maksaminen onnistuu länsimaisilla luottokorteilla ja palvelu on luotettavaa.