Brändi on tärkeä Venäjällä

Brändien merkityksen on sanottu olevan korkeampi Venäjän markkinoilla kuin muualla. Merkitys perustuu perinteiseen venäläisen kuluttajan epätietoisuuteen. Venäjän kuluttajamarkkinat ovat aina olleet piratismin ja huonolaatuisten tuotteiden kyllästämiä ja siksi kuluttajat ovat valmiita maksamaan paljon aidosta tuotteesta, jolla on vahva brändi.

Ulkomaalaiset brändit ovat halutumpia, koska niiden laatuun luotetaan enemmän. Suomalainen tuote on arvostettu hyvin korkealle ja se halutaan ostaa useimmiten Suomesta, koska silloin voidaan olla varmoja sen aitoudesta.

Ulkomaalaisten brändien merkityksen näkee venäläisessä katukuvassa. Kyrillisten kirjainten keskellä ulkomaalaiset tuotemerkit erottuvat ja niitä ei edes yritetä kääntää kyrillisiksi.

Ulkomaalaisilla brändeillä on siis varsin vahva maine Venäjällä. Yrityksen ja tuotteen maine on viime vuosina noussut koko brändiajattelun keskiöön.

Mistä yrityksen ja tuotteen maine sitten koostuu? Itse tuote ja palvelu ovat tietysti tärkein. Tuotteesta pitää olla saatavilla tarpeeksi tietoa sekä sen tulee olla tunnettu ja mielenkiintoinen. Lisäksi muiden käyttäjien kokemukset ja suositukset ovat tärkeitä venäläisten kuluttajien keskuudessa.

Internet-markkinoinnissa tehokkain keino kohentaa mainetta ja sitä kautta vahvistaa brändiä, on rakentaa yritykselle hyvä asiakaspalvelu, joka keskustelee ja vastaa asiakkaiden esittämiin kysymyksiin sekä tuottaa asiakkaille lisäarvoa.

Tehokkaan asiakaspalvelun venäläisille asiakkaille voi rakentaa esimerkiksi yrityksen Vkontakte-ryhmään, jossa vuorovaikutus tapahtuu keskusteluketjujen ja seinälle kirjoitettavien viestien avulla. Lisäksi ryhmän fanit ovat asiakasrekisteri, jolle voidaan lähettää viestejä.

Mediatalo Toimelias huomioi hyvän asiakaspalvelun merkityksen. Rakennamme Vkontakte-markkinoinnin asiakaspalvelun ympärille ja missiomme on tuoda asiakasyritystemme asiakaspalvelijoille lisää työtä. Mikäli palvelu Vkontaktessa on yritykselle liian iso haaste, me voimme ottaa sen tehtäväksemme.

Kysy lisää palveluistamme.